Doe mee
aan onze programma's

Art Root Intensive is een intensieve zomerweek waarin AZC bewoners en Nederlandse musici samen worden ondergedompeld in een creatief muzikaal groepsproces. We gaan als groep en individu door een intensief proces. 

Art Root Intensive is een intensieve zomerweek waarin nieuwkomers en Nederlandse musici samen worden ondergedompeld in een creatief muzikaal groepsproces.

Tijdens de Intensive wonen we 5 dagen als een familie in buurthuis ‘De Gasterije’ in Gasteren (Drenthe). Hier delen we niet alleen onze muzikale ervaringen met elkaar maar werken we ook samen aan het opzetten van tenten en het maken van ontbijt, lunch en diner.  

We beginnen iedere dag met yoga en meditatie voordat we volop het creatieve proces induiken. In dit proces componeren we gezamenlijk nieuwe muziekstukken, die we aan het einde van de Intensive week uitvoeren voor de bewoners van Gasteren, en andere belangstellenden. Tijdens de avond jammen we rond het kampvuur en tijdens een stiltewandeling leren we elkaar steeds, op verschillende manieren, beter kennen.

De Intensive is verweven met de lokale natuur en bewoners. Afgelopen zomer hebben we muziek gemaakt geïnspireerd op verhalen van ouderen tijdens de koffieochtend in het plaatselijke buurthuis. Els, een dorpsbewoonster, heeft als vrijwilliger iedere avond fantastisch voor ons gekookt en hebben we een spontaan pop-up tuinconcert gegeven voor een zieke buurman. De connectie en ontmoetingen met de mensen uit het dorp zorgen ervoor dat Art Root Collective een onderdeel is geworden van het dorp Gasteren. De dorpsbewoners doen hun naam eer aan: namelijk Gast Eren.

Wanneer?
7 tot en met 13 augustus 2023 

Waar?
Gasteren (Drenthe)

Voor wie?
Muziekliefhebbers tussen 18 en 30 jaar. Alle instrumenten en alle levels van spelen en zingen.  Aanmelden via het aanmeldformulier of stuur een email naar mostafa@artrootcollective.nl

Art Root Circle is een 5-daags trainingsprogramma waarin je verschillende vaardigheden en werkwijze leert om een creatief muziekworkshop te leiden.

Aansluitend aan de training leiden de deelnemers zelf een 4-daags workshopproject in AZC Arnhem.

Deelnemers leren hoe ze een creatieve muziek workshop kunnen voorbereiden en leiden. Ze ontwikkelen vaardigheden in het leiden van warming-ups, body-percussie, zang en mindfulnessoefeningen. Daarnaast doorlopen ze samen verschillende creatieve processen en reflecteren hierop. Tijdens de training wordt specifiek ingegaan op het co-leiden van een workshop, werken in teamverband en groepsdynamiek.

Wanneer?
Trainingsdagen zijn op 6 oktober, 13 oktober, 20 oktober, 27 oktober en 3 november. AZC Arnhem project is van 7 t/m 11 november 2023.  

Waar?
Trainingsdagen zijn in Studio 100 in Amsterdam. 4 projectdagen zijn in een AZC in Arnhem

Voor wie?
10 deelnemers die deel hebben genomen aan Art Root Intensive

Aanmelden?
Na het afronden van Art Root Intensive kun je je aanmelden door een email te sturen naar geerte@artrootcollective.nl of maaike@artrootcollective.nl

Na het afronden van Circle is de volgende stap: Art Root Next. Tijdens dit traject krijg je de mogelijkheid om een eigen project op te zetten.

Dit kunnen diverse projecten zijn: denk aan een workshopserie, een band beginnen, een muziekproject met kinderen of een fotografieproject met Art Root leden.

Een andere optie is om stage te lopen als workshopleider of productieassistent in een van de bestaande Art Root projecten zoals Intensive of Open.

Wanneer?
In het voorjaar. 

Waar?
Op diverse locaties in Nederland. 

Voor wie?
10 deelnemers die Art Root Circle hebben afgerond.

Aanmelden?
Na het afronden van Art Root Circle. 

Art Root Open is een maandelijkse jamsessie waar deelnemers elkaar muzikaal ontmoeten. Een serie van terugkerende ontmoetingen, georganiseerd op verschillende plekken in Nederland. Het is de mobiele muziekkamer van het Art Root Collective, een uitnodigende, intieme, warme en veilige plek om telkens weer verbinding op te zoeken door middel van muziek.

Open is een plek om op een laagdrempelige manier muzikanten, met of zonder professionele ambities, een veilige plek te geven om te zingen, spelen, ontspannen, te luisteren en nieuwe mensen te ontmoeten. Ook zonder instrument of ervaring kun je aansluiten.

De sessieleiders van Art Root Open zorgen ervoor dat iedereen de kans krijgt om zich te uiten, ongeacht ervaring of muzikale vaardigheden. We houden sessies in Amsterdam, Arnhem en Rotterdam.

Wanneer?
1 keer per maand. Bekijk de agenda voor alle data.

Waar?
In het  Tolhuistuin in Amsterdam, De Transformatie in Arnhem
en in Rotterdam.

Aanmelden?
Je bent van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.